Taxi<3

Ibland så känner man sig så liten så liten, världen blir helt plötsligt gigantisk och själv känner man sig hjälplös, önskar att man hade tillgång till pappas trygga hand som för många år sen. Nu var det ett tag sen jag fick ett riktigt infall men eftersom jag befinner mig i en av världens största städer så var det ju bara en tidsfråga. Hittils så har jag kännt mig oförskämt självständig och trygg i mig själv... om man bortser från i lägenheten vill säga.


Ikväll så lämnade jag en väns lägenhet i midtown east, 47 gator ner från mig och på helt andra sidan manhattan. Eller 3 byten med suben (tunnelbanan), långt helt enkelt! Det var inte meningen att jag skulle stanna så länge men när vi kollade på klockan så var den nästan halv tio och det var mörkt och regnigt ute.
Normalt så bryr jag mig inte, det är alltid folk på gatorna och när jag är på skolan så är jag ju vid time square där det myllrar av folk dygnet runt, dessutom är det gott om poliser runt om kring. Därifrån är det 2 stopp med express suben, sen är jag hemma.
Nu när jag var hos min kompis så blev allt annorlunda, tre byten var inte så lockande. När jag traskar där på gatan och känner mig liten så stannar en taxi framför mig och en ung tjej trippar ut. En våg av lättnad sköljer över mig och jag tar två skutt fram och stannar taxin innan det är försent. 15 minuter senare hoppar jag ut vid min port och ville nästan krama taxichaffisen som fick en löjligt givmild dricks=D. 


Det bästa med New York är att man aldrig behöver oroa sig för oseriösa taxichaffisar tack vare gula taxi systemet. Det har säkert sina brister men de har en kamera i bilen och jag känner mig i alla fall trygg. Skönt att veta att man har en "storebror" att falla tillbaka på ifall allt blir jobbigt!

Nu ska jag sova, imorron ska jag tvätta, ta tre lektioner och förhoppningsvis blogga lite=)

pussar i massor

Kärlek i New York!

Min Oliver berättade att nu är det helt säkert att han kommer och hälsar på mig=)
Då blev jag glad minsann, saknar min skurk så mycket!!!



Det blir om antingen 2 eller 4 veckor.
                

Kärek<3

Förra gången vi var tillsammans i NY så hann vi inte med så mycket, vi var bara inne i manhattan 2 dagar och det var sviiiiiiiiiiiinkallt. Så den här gången ska vi åka turistbuss, kolla på ground zero, frihetsgudinnan (som jag fortfarande inte varit nere och tittat på) plus att vi ska ta oss hela vägen genom långa, långa Central Park. Då blir det picknick och allt, lite mysigt eftersom det var där han friade=D.



hoppas ni sussar gott därhemma!
puss och kram

Boktips

Hej hej=)


Nu har jag dansat jazz och det gick förvånadsvärt bra! Äntligen händer det saker. Nu måste jag bara vänta i 2 timmar på min magdans... och det är här boktipset kommer in i bilden, jag måste ju ha nåt att fördriva tiden med och då är det ju utmärk att lägga mig i en (o)bekväm stretch ställning och sjunka in i en bra bok.

För tillfället läser jag: middag med mr latte av Amanda Hesser, en underbar bok som handlar om hennes eget liv som passionerad matskribent i New York. Instoppat i varje kapittel är smaskiga recept och tips om olika adresser i NY som är väl värda ett besök eller två. Jag tror iof inte att man måste varken vara matfantast eller besöka NY för att underhållas av denna bok. Den får 4 av 5 från mig.





En annan bok som jag ar läst ut redan är: Mitt vågräta liv av Chelsea Handler, också detta en självbiografi som kretsar runt en annan typ av passion. Nämligen SEX, om det inte framgick av titeln. Denna bok är en "oblyg rapport från sängen" som det står på baksidan. Ni som är pryda ska kanske inte läsa denna... eller jo det skulle kanske göra er gott när jag tänker efter! Den är inte lika grafiskt som film utan lämnar det mer åt fantasin. Och skulle det blir för mycket så är det bara till att lägga ifrån sig boken en stund. Det är en sånhär bok som gör så man bara skrattar rakt ut helt plötsligt, ligger och fnittrar så man måste lägga ifrån sig boken. Den är urbra! 5+ av 5 möjliga=)



Skriver mer sen, puss puss

Bellydance = lycka

Idag är det ny vecka, 12 nya danslektioner att leka med:)
Dagens lektioner blir Jazz, Magdans och StreetJazz.... Har sett fram emot magdansen så mycket! Today is a good day;)

Tar med mig datorn idag, så jag kan skriva lite från skolan, kommer ju inte hem förrän efter elva ikväll... sent värre!

Detta var bara en kort uppdatering, mer kommer ju sen!

puss och kram

Beslutsångest

Veckans I-lands problem är här=)



Jag måste köpa en telefon eftersom jag inte har nån, och innan jag kom hit så visste jag precis vilken jag ville ha. Nämligen den otroligt eleganta (enligt mig) samsung u700. Så för 2 veckor sen när jag gick till samsungs showroom vid Columbus Circle för att beställa min mobil. Så jag promenerar fram till bordet med alla mobiler för att pilla lite. Precis brevid u700 ligger en äckligt snygg rosa mobil. Det är den tidigare modellen u600 som jag alltid tyckt ser så tråkig ut men oj va skitsnygg den var!


Jag stod och velade så länge så jag bytte nummer med tjejen som hjälpte mig=) haha typiskt mig.

Vilken ska jag välja:
      
u600                                  u700

Bilderna ger inte rättvisa, speciellt inte till den rosa



Ole, dole, doff....

Dramatik i lägenheten...

När jag var mindre ville jag bli som Lara Croft när jag blev stor, that's not going to happen!


Jag har knappt varit i mitt rum sedan jag hörde något krypa under sängen för 3 nätter sen. Jag bor visserligen på 11e våningen men precis brevid Hudson River och en mycket fin park.  Kvinnan jag hyr av glömde upplysa mig om att alltid använda insektsnät för fönstret så ingenting kommer in, det kan tydligen till och med flyga in fåglar ibland!

Så eftersom det var så väldigt varmt öppnade jag två fönster som stod på vid gavel hela dagen. När jag skulle lägga mig i sängen och titta på ett vänner avsnitt på laptopen hör jag hur nånting börjar prassla under sängen!
Jag kollar på fönstret för jag tänker genast att det måste vara en vindpust, men det hade jag ju stängt=( Så hör jag hur det börjar krypa ännu mer.... Jag tar ett mega skutt mot dörren medans jag skriker som en liten flicka. Självklart fick jag med mig datorn;). Jag ställer mig utanför dörren (som jag stängt) tlll mitt rum och lyssnar, jag hör hur det prasslar och jag bara ryser. Jag har hört om så många äckliga kryp, insekter och djur som kan finnas i New York.

Jag ringer Lynne (hon äger lägenheten) som är i LA och jobbar, hon säger att jag ska ringa hennes förra inneboende och hennes kompis. Det slutar med att jag har både hennes kompis och dörrvakten som hon hämtade på vägen inne i mitt rum, pinsamt nog hittar de bara en nattfjäril och de bestämmer sig för att det måste varit den jag hörde. Jag försökte förklara att nattfjärilar faktiskt inte kan krypa på golvet. Men de försäkrar mig om att jag bara hörde fel.

Efter det har jag hört hur det kryper inne i mitt rum vid flera tillfällen så jag sover i vardagsrummet. Jag hittade ett hål under elementet och jag vill inte ens tänka mig vad som finns där. Men enough is enough, nu får det vara bra. Vart är Lara Croft när man behöver henne?

Igår bestämde jag mig iaf för att ta tag i mitt rum när jag ändå hade mamma på tråden. Jag berättar allt för henne och hon lugnar. Hela tiden kollar jag mig omkring men när jag snart är klar har jag nästan glömt att vara orolig.... PANG, BRAK DUNS hör jag bakom mig, utan att se mig om skriker jag och springer mot dörren... ytterdörren! Tappar telefonen i farten, sliter upp den från golvet och sen är jag ute ur lägenheten på 2 sekunder. Mamma undrar naturligtvis vad sjutton jag håller på med och jag meddelar lungt sansat (yeah right) ur mig att det var nåt i mitt rum. Efter en hel del övertalning tar jag mig in i lägenheten.... =) och vad hittar jag om inte en massa böcker som har ramlat ner från hyllan... GO Lara!

Nog för att jag VET att det är nånting där men får man vara så harig, det är ju pinsamt! En vanlig person skulle säkert undanröja alla bevis på att såna här saker händer men jag bjuder minsann på mig själv(lite medlidande vore toppen).

Trots allt detta så sov jag helt ok... iof med alla lampor tända och tv på men iaf!

Mystiskt

När jag kom hem från jazzen (som gick jättebra btw) gick jag in i köket för att laga mat och ser en stor salladsgaffel mitt bland besticken i diskstället... ja det låter ju kanske inte jättedramatiskt, men jag har inte sett den förut. Man borde ju komma ihåg om man har använt en så pass stor gaffel. 


Okej, andas, jag är bara paranoid! Självklart har jag bara missat att just den gaffeln var stor. Jag har helt enlelt inte tänkt på det förut.... visst är det så... hoppas jag!


Bara tanken på att nån skulle varit i min lägenhet är inte lite jobbig, visst har det lite att göra med att jag faktiskt inte städat på några dagar men väldigt mycket jobbigare blir det när jag tänker på att jag faktiskt inte vet om denne "eventuella inkräktaren" har gått eller tänker komma tillbaka.... Nej va f*n  det är ju bara en GAFFEL!'


Och jag som var på så bra humör=/ Hade varit skönt om jag kunnat ringa efter en vän eller nåt som kunde hållit mig sällskap. Nån som känner för att åka på visit till NY=) haha va jag är fånig.

Nu ska jag städa, puss

Lördag

Hej hej!


Idag är det sjukt varmt, inte så fint väder men sådär klibbigt och kvavt. Har inte kommit ur lägenheten än, först låg jag i soffan med täcke och tittade på tv lite. Blir så trött när det är varmt. Sen pratade jag med min far, det var riktigt trevligt och efter det fick jag ett samtal av min mamsing.. så det blev dubbelt glädje idag!


Det är synd att jag inte kan lägga in bilder, det vore så mycket roligare. Men klantig som jag är så glömde jag usb sladden till kameran hemma i Sverige... Snart får jag dock en ny mobil med en OK kamera så då kan jag förhoppningsvis använda den tills vidare:) Så får ni se hur min skola ser ut, hur jag bor plus massa andra roligheter och CENTRAL PARK förstås. Jag och mitt Central Park, men ni vet inte hur underbart fint det är där!


Nu ska jag snart ta en snabb sval dusch och traska iväg till skolan och ta min första jazz lektion och kanske en hiphop. Har inte riktigt bestämt mig än:)

Skriver mer ikväll,

puss

RSS 2.0