Äntligen uppdatering!

När det går lite trögt så är det inget som piggar upp som ett riktigt bra nyp;)

Jag har mått lite dåligt den här veckan, fysiskt menar jag. Känt mig lite febrig och öm i kroppen. Så i onsdags så var det äntligen dags för Murakami. Klockan nio på morgonen hade jag min obligatoriska balett lektion och nu var äntligen Judy(läraren) tillbaka efter sin 2 veckor långa semester i Karibien. Efter det åkte jag hem eftersom Murakamis lektion inte började förrän klockan 3. Det var superväder och jag var på toppen humör när jag trippade hem i mina 10 cm höga klackar som jag måste säga är årets bästa köp. Jag hade en blommig sommarklänning och kände mig fin för första gången på.... några dagar=P haha nej men fin utan att klä upp sig jättemycket.

När jag kom hem slängde jag mig på sängen med min laptop för att leta lägenheter och och kolla om jag fått några svar på de annonser jag tidigare anmält mitt intresse till. Jag tror jag han ligga i min säng 10 minuter innan jag blev akut varm och febrig. Tre glas vatten senare låg jag åter i sängen i väntan på att det skulle gå över... 4 timmar senare vaknade jag. Lite små chockad blev jag när jag kollade på klockan. Jag var inte ens helt medveten om att jag somnat. Eftersom jag inte mådde helt hundra stannade jag hemma och gjorde mig lite mat. Förutom det så sov jag till och från och gick inte ut förrän vid 5 dagen efter. Jag mådde fortfarande inte så bra men eftersom Jamie skulle vicka för en annan lärare så var jag bara tvungen att ta den lektionen halv 8. TACK JAMIE! Som vanligt hade jag jättekul under lektionen fast kombinationen var lite krävande.

På väg till tunnelbanan i Time Square känner jag ett rejält nyp i rumpan. Min reaktion --> ÅH va spännande! haha internskämt... mamma skratta! Nej seriöst så förberedde jag mig på att ställa till en mindre sceen för att visa hur INTE ok det är att ta sig friheter med mig. Då såg jag att det var min underbara Mia från skolan.. hon är också svensk... jag kan ha nämnt henne förut men är inte säker. Hon är toppen iaf. Hennes kille var här och hälsade på och de var på väg att köpa biljetter till Sex & the city klockan halv ett på natten. Så jag hänkade på dem helt enkelt. Kan inte säga att jag var svår övertalad=)  Vi åt på BBQ innan och jag ska aldrig äta där igen, blev magsjuk på natten och är det någonting jag inte gillar så är det just att vara magsjuk. Blää!
Bara så ni vet, filmen har fått ganska hård kritik från vissa håll men jag lovar att den är helt underbar. Jag tyckte det i alla fall! Jag skrattade så mycket och var så glad när jag begav mig hem i min gula taxi klockan 3 på morgonen. Se den, se den, se den=)

Trots att jag inte skulle få sova mer än 4  timmar så var jag helt pirrig i magen (ironiskt nog), på morgonen skulle jag ha en obligatorisk klass med waving. Det har jag sett fram emot hela veckan och jag ställde 4 larm för att komma upp i tid. Tyvärr så vaknade jag vid 5 och "dansade med toaletten" i över en och en halv timme... då var jag så öm i knäna efter det ojämna kaklet på badrumsgolvet att jag bestämde mig för att nu fick det vara bra! Hoppad in i duschen och gick sen och la mig i vardagsrummet och kollade på tv i väntan på att gå till min klass en och en halv timme senare. Helt plötsligt vaknar jag och inser att klockan är fem i nio. Det var väl naturens sätt att säga - lyssna på din kropp skitunge. Hade svag feber men jag vill verkligen inte missa mina obligatoriska klasser och waving låter så kul.... Be mig inte förklara vad det är snälla. Ringde till Bonnie (rektorn för mitt program) och förklarade situationen och det var ingen fara.

Jag mår fortfarande inte så bra, var tvungen att springa och göra lite ärenden idag och så länge jag var på språng så kände jag mig rätt pigg. Jag gillar att klä upp mig när jag mår dåligt för om jag råkar se mig själv i en spegel tänkter jag att nån som ser så bra ut inte kan må dåligt=P. Eftersom det var strålande sol så drog jag på mig klänning och klackar idag också och flera kom fram till mig och sa att mina klackar va... ja det var så många olika bra ord men alla var olika synonymer till "väldigt snygga". Tyvärr så kände jag av febrigheten lite i bakgrunden och den är defenitivt inte borta men men.

Nu ska jag gå och sussa och hoppas att jag mår bärre till imorgon.  puss puss


Ingen är ju gladare än JAG!!!

Ibland så känns det så bra att gunna glädja dig åt andras framgång. När man verkligen kan bli helt till sig för deras skull och utan någon som helst avund kunna unna sina vänner den lycka de förtjänar.
Ni vet den där Sex & the city premiären jag pratade om. Jag gick aldrig dit, chansen att se nån är nästan obefintlig på grund av alla paparazzis och så vidare och dessutom började det regna. Jag hade valt ut min outfit och allt men jag satt i ett rätt så känsligt samtal och när det började regna kände jag att det inte var värt det. Dessutom fick jag aldrig tag på Hannah som jag skulle gå med.
 Hur som helst... Imorse när jag kom till skolan så står en tjej nere vid hissen och visar de andra massa foton på sin kamera. "Titta här är en på Sara Jessica Parker" hör jag. Inte nog med det, hon var till och med inne på själva premiären OCH EFTERFESTEN!!!! Hur i ******? Efter att ha pratat en stund så får jag veta att hon gick förbi vakterna tidigt på dagen och kollade hur passerpassen såg ut, gick hem och gjorde ett likadant som hon sen laminerade och köpte ett halsband till. Hon klädde sen upp sig riktigt fancy och trippade dit. Smart tjej måste jag ju säga. Credd ska hon ha för sin påhittighet=) Hon fick till och med stå och se söt ut medans de fotade henne på röda mattan.


Sä jag är ju försås överlycklig för hennes skull=D...  99% glad och bara en pyttig procent avis... eller ja kanske 85/15... Nä vet ni vad??! Jag är inte alls särskillt glad, jag önskar minsann att jag också fick gå på fin premiärfest och bli fotad på röda mattan. Visst ska man vara glad för sina kompisar men jag gav henne en kram och sa va kul för dig! Sen fick det vara bra, kan knappt kolla på henne. Äsch så farligt är det kanske inte men just nu så är jag tamejf*n inte glad för nån.... om hon inte frågar förstås, då är ingen gladare än jag för hennes skull;) Klart jag unnar henne detta men jag är som sagt väldigt avis. Jag ska göra det till mitt mål att gå på mist en sån festlighet innan jag åker hem. Vem vet jag kanske blir kändis en vacker dag och då får jag ju gå på massa röda mattor=) 

Idag förlängde jag mitt program till i september sen får vi se vad som kommer hända efter det. Ska bli så kul att se hur mycket jag kan utvecklad på den här tiden!

puss puss




Måndag

Måndag IGEN! Förstår inte hur det kan vara måndag hela tiden! Men men..



Idag så har jag varit på card pickup och sen så åkte jag och kollade på en lägenhet. Jag har grymt ont i min axel så jag lät bli att ta lektioner idag, vill ju inte ha nån skada eller så. Lägenheten låg i east village på avenue B. Rätt mysigt med en park utanför och så. Men jag måste dela rum med en annan tjej och så bor det en man i ett annat sovrum. Sen var själva lägenheten lite sådär. Ska kolla på lite andra ställen nu i veckan och hoppas jag får tag på nåt med möbler i!


Imorn är det premiär för Sex & the city=D Wiee.. Sarah Jessica Parker och alla ska va där! Så kul.. nog för att det är näst intill omöjligt att komma in. HAHA just det, jag och Hannah ska försöka komma in, klä upp oss riktigt fancy och se snygga och viktiga ut som hon sa. Jag tycker det är skitkul! Känns som om de bara kommer titta på oss och tänka "stackars småtjejor" men hälften vågat hälften vunnet eller vad säger man? Det ska bli spännande att se vad som händer, om vi inte lyckas ta oss in (mest troligt) såkanske vi kan se lite stars iaf=).


Just nu är jag väldigt kramsjuk... mina stackars kompisar känner sig nog som stora nallebjörnar. Alla mina vänner har familj eller kompisar på besök mest hela tiden, jag blir så avis! När jag får en lägenhet så ska jag tvinga mina människor att komma hit. Då slipper jag längta hem så mycket. Förhoppningsvis så ska jag hem i augusti på en liten visit så jag inte missar hela sveriges sommar 2008=) Bada i svenskt vatten och äta sill med färskpotatis. Grilla vill jag göra också. Gud så mysigt, hoppas det blir av!

Nu ska jag laga lite mat, tror att jag skriver en rad eller två innan jag lägger mig.

puss puss


Jamie

Idag är det söndag och sista dagen på veckan:)

Ska ta en balett lektion och sen JAMIE=) Är alltid på bra humör när jag tar honom! Sen ska jag ta en lektion till, försov mig i morse och missade den första lekionen som också var med Jamie. Tur att han har en till iaf. Så jag tror jag tar Q, han är väldigt enkel men det är en lite annourlunda lektion. Han tvingar oss att leverera och få fram lite mer känsla.

Nu har jag fått ordning på min ipod också, äntigen. Satt uppe tills det blev ljust och krånglade med iTunes och iPoden men tillslut gick det. Är strålande sol ute så jag ska ta en mysig promenad med musik i öronen nu.

Puss puss

Grillfest=)

Nu är klockan lite över 2 på natten här, kom hem för några minuter sen. Har varit hos Maria, en svensk tjej som är helskön verkligen! Hon bor med 4 andra tjejer (som också är från sverige) i en 3 rummare på 30 gatan brevid 5th avenue. De hade lite fest där ikväll så jag pallrade mig dit och hade en riktigt trevlig kväll=) De bor på översta våningen (typ 7e eller nåt) och har tillgång till taket där de har sina fester. Ikväll var det grillparty och det var ett lagom stort sällskap varav runt 80% svenskar. Grymt bra musik och ingen var jättefull så stämningen var toppen. När klockan närmade sig 1 så började allt folk dra sig ut mot klubbarna, förutom Maria och hennes kille som är på besök. Han har Jetlag och de var rätt nöjda med att stanna hemma. Själv så orkade jag inte chansa på att följa med om jag inte kom in så jag vandrade hem. Tog en hel evighet, tunnelbanan tog hur lång tid som helst... men tillslut så kom jag hem iaf.

Förut idag så tog jag som sagt Jamies lektion, skrattade så jag knappt kunde stå! Jag ska fråga om jag skulle kunna få spela in honom nån gång. Ni måste bara uppleva det för att förstå vad jag menar. På tal om uppleva så har jag ägnat flera timmar idag på att försöka synka mobilen med datorn men det verkar inte funka. Har nämligen tagit lite bilder som jag tyckte vore kul att lägga in här på bloggen=) Som sagt är det ju på tiden!

Nu är jag så trött så jag ser i kors.. god morgon på er nu ska jag sova!

God morgon

Jag vaknade till för några timmar sen och märkte hur skönt jag faktiskt sov, och dessutom hade jag tid att somna om. Sånna mornar är bara underbara! Jag vaknade till några gånger och tänkte att åh så utvilad och lugn jag kommer vara när jag kliver upp...... En halvtimme senare så vaknar jag prompt av att hela rummet skakar och det låter ungefär som att jag hade en betongborr i örat. Kollar ut genom fönstret och ser två män som borrar i fasaden, utanför mitt fönster. Jäkla sadister, förstöra min perfekta morron sådär=(.

Klampar ut till vardagsrummet där Lynne sitter och pratar i telefon och jag tror att jag såg ut som den mänskliga motsvarigheten till ett åskmoln för hon hoppar genast upp från sin stol och ber om ursäkt. Hon hade glömt att säga att de skulle börja utanför oss idag. Jo tack det har jag redan märkt.


Tack och lov så ska jag in till skolan om en stund och ta Jamie... roligaste läraren i stan. Han kan inte skilja på höger och vänster och har inte full kontrol på sina lemmar. Ibland så gör han stegen spegelvänt fast han samtidigt förklarar att man ska göra det åt andra hållet. Så skriker han till lite och rättar sig. Han påminner lite om en hög långben hahaaha. Jag har sjukt kul i alla fall! Jag är redan på bättre humör bara jag tänker på det.

Oj nu måste jag gå redan... shit, skriver mer sen!

pusss


Torsdag

Sitter fortfarande i sängen fast klockan är nästan halv ett. Har hunnit äta frukost och prata lite med pappa en stund. Deppdag ser det ut att bli men jag ska minsann ta mig själv i kragen och göra detta till en superdag! Trots det tråkiga vädret och motgångar de senade veckorna så har jag bestämt mig att när jag stiger upp ur sängen så ska jag göra det med ett leende eller i alla fall med en positiv och hoppfull inställning.

Ända sedan jag var i New York i höstas/vintras så har jag velat gå in på sex and the city butiken som jag har för mig ligger på 5th avenue. Så det kan jag väl ta och göra idag för att pigga upp mig själv lite, ska nog leta upp en riktigt mumsig choklad muffin också. MUMMA! Det borde ju få lite fart på mig iaf=)

Just det idag så ska Jermaine(en lärare) avsluta dansen till "No air" av chris brown och Jordin Sparks. Den låten gör mig lite smått känslosam just nu, jag är en sån brud ibland! Vi började med dansen i tisdags tror jag och nu ska vi avsluta den och jag hoppas jag inte börjar lipa mitt i dansen. Jag verkligen älskade den dansen, även fast Jermaine sa att till och med han tyckte att dansen var svår och då har han ju ändå gjort den själv.

Ska försöka ta lite bilder på skolan och så med min mobil så jag kan lägga ut dem ikväll (min tid), det vore på tiden tycker jag! Vet inte om jag kommer ihåg det men jag ska försöka iaf=)

puss på er

Ny iPod nano och "I kissed a girl and I liked it"

Idag har det varit en sån där lång dag så när jag tänker på saker som hände i morse så känns det som om det var igår...

Först så hade jag min obligatoriska balett lektion i morse. Tyvärr så tog vår underbara Judy Rice en veckas extra semester och vi fick ha en vikarie. Lektionen var helt ok men om man gämför med Rice så var det inte så mycket att hänga i julgranen.
Jag och Hannah tog en promis och köpte varsin frukt smoothy och skulle sätta oss i solen. Naturligtvis så gick solen i moln precis när vi satte oss ner och det blev riktigt kyligt=/ bad luck som vanligt! Vi tog oss istället tillbaka till skolan och ägnade oss åt att stretcha riktigt ordentligt. Vi är så trötta på att alla kan ligga på mage med benen rakt ut åt sidorna medans vi sitter och kämpar med benen i en markant V-form. Vi ska minsann bli som två gummisnoddar!


Efter mer än 4 timmars väntan var det ÄNTLIGEN dags för min älsklings lärare Murakami. Jag ska förtydliga att Murakami är en lärare och inte en dansstil. Min mamma var lite förvirrad när jag pratade med henne sist=)
Det är lycka nog att ta hennes klass (förutom att man har nackspärr från alla agressiva ryck med huvudet i 3 dar efteråt) och när hon dessutom sa att hon skulle göra koreografin till låten "I kissed a girl" igen så blev jag så glad att jag bara vill gå fram och krama henne. Vi gjorde den för någon vecka sedan och den är bara så rolig! Lite favorit i repris, önskar jag hade filmat den så ni fick se.


Nöjd och glad efter en mycket god insatts i den smygbisexuella dansen så gav jag mig av för att köpa en ny iPod med en svensk tjej. Min gamla funkar nästan inte längre och jag är grymt deprimerad om jag inte kan lyssna på musik ,så en iPod låg väldigt högt på min prio lista. Det kan ha haft lite att göra med att tjejen jag gick med skulle köpa två och jag en så vi fick rätt saftig rabatt=)
Jag hade av någon anledning tagit ur betalkortet ur väskan i morse när jag packade så jag var tvungen att först åka hem och sen ta mig tillbaka till stan. Jag mötte upp henne på Victoria secret som bara är paradiset på jorden när det kommer till underkläder! På väg till affären där vi skulle inhandla våra iPods så han jag köpa 2 stora chocolate chip cookies=P de är bara så goda... ja jag köpte dem inte bara naturligtvis jag åt upp dem på 2 röda. Väl i affären så stod jag givetvis och velade om vilken färg jag ville ha i typ tre evigheter men tillslut så gick jag ut med den rosa... vad annars?! Jag har dock inte öppnat den än för jag vet inte om jag vill byta till en turkos.... äsch rosa är så fint. Machar ju allt annat jag har också=) meeeeen sen så var ju den turkosa väldigt classy... åh vad jag blir trött på mig själ. Nu tar jag och öppnar min rosa och så får det vara bra så!

Nu lovar jag att skriva imorn... om nånting... får se vad jag hittar på men jag måste ta och skärpa mig med uppdateringarna. Hur som helst, ha en bra dag där hemma. Saknar er!

Puss och kram

Min underbara älskade!



I dag fick jag ett samtal av mamma som jag har fruktat länge. Vår hund Joy är... var... en blandras mellan Grand danois och sex andra raser, stor hund för att sammanfatta det hela. Stora hundar lever inte så länge vilket är väldigt dumt! Hon föddes hos oss och skulle fylla elva i år. Hon stog mig så nära, närmare än de flesta människor jag känner. Hon sov alltid i min säng och man behövde aldrig ha koppel på henne. Min underbara vackra Joy...


När Joy var liten så såldes hon till en tjej men blev tillbaka lämnad efter ett par veckor för att det inte fungerade. Vi behöll henne efter det och vi har aldrig ångrat oss!
 De första 2 åren så var man tvungen att prata så ljust och försiktigt med henne för hon var lite skrajsen av sig. Pratade vi med normal röst så kröp hon ihop i en liten boll och såg väldigt olycklig ut. Efter mycket arbete så blev hon dock en riktigt cool hund, vi lärde henne bl.a att skälla på kommando (vilket jag har utnyttjat vid många tillfällen när jag gick ensam på kvällarna), det gav henne en liten självförtroende boost.


Hon var en väldigt förstående hund, om man pratade med henne så tittade hon alltid en ljupt in i ögonen och ibland så undrade man ju om hon verkligen förstod. Alla älskade Joy, till och med folk som var jätterädda för hundar. Vi försökte ta kull på henne flera gånger och kön för att få en valp var rätt lång. Plus att vi ville ha en liten mini Joysan. Tyvärr så visade det sig att hon var lesbisk=P Säg vad ni vill om att det inte ligger i hundars natur att va det men hon hade ett väldigt intimt förhållande med min farmors Irlänska sätter för några år sen. De gånger vi provade att para henne blev hon väldigt förbannad och hanarna fick sig en rejäl omgång när de närmade sig under löp. Men det var väl så, hon var ett orginal. Inte som någon annan!
 
Joy var gammal redan för 5 år sen, hon började bli trött och hängig. Det var då vi skaffade vår Leija, en liten border collie blandras valp. Världens sötnos! I början så var det inte så populärt med en valp tyckte Joy, jobbig liten skitunge! Men det tog inte länge förrän den lilla skitungen satte fart på vår gamla vovsing. På bara några månader så blev Joy som en ny hund. Jag tror att om vi inte skaffat Leija så hade hon nog dött för flera år sen....
Men i går så orkade hon inte mer, början på slutet var när hennes mjälte sprack och hon blev sjuk väldigt fort. Mamma och co åkte in till en akut veterinär och väl där så sa de att det inte var något att göra. Det visade sig att hon hade en stor tumör i magen och levern hade slutat fungera. Hon fick några sprutor så hon kunde somna in i lugn och ro och slippa smärtan. Tycker det är väldigt jobbigt att hon blev så dålig och hade ont. Det var inte så jag ville att hon skulle lämna denna världen.


Nu blev det jobbigt, jag fick inte ens säga hej då. De som inte har någon större kärlek till djur har nog väldigt svårt att förstå detta inlägget. Det låter väl som en liten 7 åring skriver om sin hamster som dött eller så. Men alla som kännde Joy vet vad jag menar. Den coolaste, roligaste, mysigaste, klokaste, underbaraste, snällaste i hela världen!

Min underbara Joy! Kommer sakna dig så mycket så jag vill inte ens tänka på det...
Tack för alla underbar år och oförglömliga minnen.

Rest in peace my precious Joy
image8
Joy för inte så länge sen i min mammas säng med min söta lilla syrra. Det är den ända bilden jag hade på henne.. så söt med sina alien ögon som hon alltid hade på kort.

JAG ÄLSKAR DIG!

Måndag

Ny vecka igen, tycker det är måndag mest hela tiden. Dags att hämta mitt nya klasskort och ta lite klasser, vet inte riktigt vad jag ska ta, men självklart blir det Murakami. Sen hoppas jag att jag kan trycka in lite fler lektioner eller iaf en till. Det får bli en överaskning. Spännande! Det gäller ju att krydda till vardagen med vad man kan och lite spänning är alltid trevligt.

Igår så skulle jag på en avskedsfest för en svensk kille som har gått på skolan i 6 månader. Större delen av alla ISVPer skulle dit så det var ett bra tillfälle att lära känna lite fler. Jag hade en riktigt snygg outfit men eftersom jag är jag så kom jag inte iväg till varken "middagen" på BBQ eller själva utgången.... lite irriterad på mig för att uttrycka mig milt! 
De hade fixat en promotor på en klubb som heter Home så att hela sällskapet stod på gästlistan och alla underåriga fick komma in om vi var där innan en viss tid. Jag är ju inte 21 heller så jag kan inte komma in själv... eller ja det är olika, de frågar inte alla tjejer om leg men orka ta en taxi ner för 250 spänn och en hem för lika mycket om man inte kommer in. Så jag satt hemma och beställde hem kinamat och tittade på sex and the city och somnade sen med mjukiskläder på. Glamour night big time=/

Just det jag fick tre stycken lyckokakor där det stod:

Du formar passionerade förhållande utan att kompromssa om din själständighet

Lycka kommer till dig. Du kommer få vad ditt hjärta önskar

En samankomst av vänner ger dig stor lycka ikväll......

toppen!


Nu måste jag röra på mig, pusselipuss

Solbränna big time

Åh jag vet, vi ligger kvar hela dagen i Central Park, vilken bra idee....not!
Ibland är jag så puckad... lite för ofta faktiskt=/

Jag hade inte ens solskydds faktor på mig igår, inte nåt. Och där låg jag och pressade i flera timmar, tusan också.

Hur som helst, 2 timmar efter jag lämnade Parken så satt jag hemma vid datorn och märkte att jag faktiskt började se lite färg på mig själv. ÅH, HOT tänkte jag, men jag visste inte riktigt hur hot det skulle bli. En timma senare så lös jag rött, en stor trekant på bröstet efter bikinin och magen, ryggen och benen var helt röda.. för att inte tala om mitt ansikte=( Ont som tusan gör det! ajaj...
Det värsta är att jag är helt vit längst sidorna på kroppen, läckert!
Tog en lååång dusch och smörjde in mig med lotion efter. Jag kunde knappt sova på hela natten för att det gjorde ont så fort jag la mig ner. Kom till skolan idag och folk reagerade allt annat än milt. Rogelio vek sig dubbel av skratt när han såg mig, det är en riktig polare det! Hoppas minsann att det går ner lite till imorn, orkar inte vara en öm jordgubbe en dag till.
Och pappa... sluta skratta! Jag vet att du gör det nu och det är faktiskt inte alls roligt!


Hade Yoga imorse, höll på att somna i slutet när vi låg på rygg och slappnade av med släckta lampor. Kan lova att jag inte var den enda eftersom klassen började klockan 9. Det är så rätt jobbigt att ta yoga om man inte är van men det är värt det efteråt=) Man är helt mjuk och mysig i kroppen. Efter det så sov jag en halvtimmer på de mjuka stora trapporna (det är där alla sitter) med heltäcknings matta på. Vaknade och följde med några till dunkin donuts och gick tillbaka och sov i 2 timmar. Man blir så trött när man har bränt sig. Kan iof också vara för att jag bara sov runt tre timmar totalt inatt. 
Jag tog min första beginner balett lektion idag, har bara tagit basic innan. Var ju ändå ett och ett halvt år sen jag dansade balett regelbundet.  Sen tog jag Bev's hiphop. Det var min dag. 

Jo jag köpte Ben & Jerry också=) Satt och mumsade medans jag kollade på 3 avsnitt av sex & the city. 

Nu ska jag smörja in mig och försöka sova, 

massa ben & jerry pussar<3 


Rekord!

Såg att jag har ett nytt besöks rekord dag=)  

Det tidigare var 8 unika besökare och 29 sidvisningar, haha... så poppis är jag.

Idag hade jag hela 10 unika besökare och 35 sidvisningar!

Tyckte bara det var lite kul=)

Jordgubbar och choco-chip cookies i Central Park=D

Idag så blev det heldags mys i Central Park, Hannah och Rogelio från skolan och jag förstås la oss på ett litet berg brevid en lekplats(längst ner i västra hörnet på parken) och mös i solen. Så skönt! Kändes så somrigt på nåt sätt. Speciellt eftersom vi köpte jordgubbar och en hel påse med chocolate chip cookies (som är ca 7+ cm i diameter) och låg och smaskade på det hela dagen. Jag hoppade mina lektioner och stannade kvar till halv 6. Jag behöver minst en dag ledigt i veckan och jag kom på att jag ska dansa alla de resterande dagarna.. passande va;)


Just det, när jag vaknade i morse så kom jag på att den obligatoriska balett lektionen denna veckan var inställd. Kan ni tänka er hur besviken jag var när jag var "tvungen" att somna om klockan halv 8 på morgnen, haha. Störtskön dag helt enkelt! Två andra tjejer från skolan tittade förbi i parken också så det var så trevligt så trevligt. Hoppas jag fick färg, syns inte så mycket=(, men men jag kan ju inte bli blekare iaf. Se så positiv man kan vara.


Lägenhets letandet går helt OK, peppar peppar! Måste bara säga TACK till min farfars frus... släkting eller vad jag ska kalla det som så väldigt snällt hjälper mig. Ibland blir man alldeles varm inuti när man tänker på hur många det finns som ställer upp egentligen.  Jag är faktiskt otroligt lyckligt lottad! Puss på er allihopa<3

Nu ska jag vara lite huslig och laga matelimat. Det blir tunn biff med sallad och potatis... och majskolv=D MUMMA.

puss och sov gott!

Fredspipa

Nu har jag och Lynne äntligen slutit fred efter ett långt samtal i morse och ett kortare samtal nu ikväll. Hon ska leta efter en ny hyresgäst och vi har pratat ut ordentligt. Känns riktigt bra måste jag säga=)

Nu är det bara till att hitta en ny lägenhet, lättare sagt än gjort men inte alls omöjligt. Det är klart det finns en massa ställen men det är alltid nåt.... ja nåt (nåt som i inte bra) bara. Sitter och tittar och tittar. Sjukt dyrt är det, huh! Om man söker på housing utan att sätta nån maxgräns på priset blir man ju mörkrädd. Men det är ju ändå Manhattan, hade ju varit lite konstigt om det var normala priser här. Jag ska ragga upp ett gäng ställen och försöka pricka in så jag kan titta på allihop på samma dag. Det kan nog bli knepigt men jag ser det som en utmaning=P


Trött är jag, ojoj. Har inte slappnat av på ett tag. Inte sovit så mycket heller, somnade väldigt sent inatt.. eller i morse, kalla det va ni vill. Sen sov jag sådär äckligt gott som man kan göra ibland, jag brukade sova så första natten på sommarlovet när jag var mindre. Tyvärr så blev jag brutalt väckt vid 8 på morgonen av att det lät som om någon försökte hacka sig in i mitt rum från utsidan.
De håller på att rengöra fasaden för tillfället och imorse så inläddes hacka och slipa fasen. Men när jag sover så gott så får ingenting komma emellan, så jag gick ut och tvingade dem att sluta... haha.. nej klart jag inte gjorde. Jag kom ihåg öronpropparna mamma köpte till mig innan jag åkte. TACK MAMMA! Tryckte snabbt in dem innan jag vaknade helt och sov sen som en liten bäbis till klockan 11 halv 12=) eftersom jag hörde inte hörde väckarklockan på mobilen för mina öron proppar, ooupsi så det kan gå. Tur att jag inte hade någon tidig klass. 


I morgon ska jag upp tidigt, tidigt, halv 8! Ja det är ju inte så tidigt men jag tycker det. Då har jag balett, öken att ha balett när man önskar att man fortfarande låg och sov. Men vår lärare Judy Rice är toppen, hon är så motiverande att hon skulle kunna få mormor att dansa balett;) De du mormor!  
Sen ska jag som sagt pallra mig iväg till min älsklings park och bli brun (förhppningsvis). Sommar-fräsch, så jag inte bländar alla om jag har kjol på mig. Jag bryr mig inte om de som säger, "men du är så fint blek, titta på madonna hon solar inte". Jag vill bli brun! Så var det med den saken. Inte jättebrun men som sagt sommar-fräsch... och nej jag förväntar mig inte att bli det på ett par timmar imorn.


Äsch nu är jag så trött så jag bara stavar fel hela tiden, måste sussa nu.

puss puss

Tisdag

Hot hot hot... Idag är det varmt och skönt=) Inte för att jag har varit ute än, är alldeles för upptagen med att titta på lägenheter och prata med familj. Plus att jag är väldigt lat! Jag har bara två lektioner idag och den första börjar klockan 6 så jag måste gå väldigt snart. Jag är inte den smartaste, när det väl är sola väder så kan jag väl ta och släpa mig ner till parken som faktiskt ligger precis utanför porten. Det är ju inte Central Park men den ligger vid Hudson River så fint är det. Men inte Andrea, nej har jag ingen att sola med så behöver jag inte sola. För det vore ju hämskt om jag skulle råka komma ikapp med solbrännan lite. Jag ser ut som en albino... utan röda ögon.... SNÖVIT=)... fast utan svart hår... aja blek i alla fall. Medans alla andra ser ut som exotiska jag vet inte vad.

Nej imorn ska jag ta balett på morgonen sen ska jag tvinga mig själv till Central Park och ligga i minst ett par timmar innan jag har Murakami. Klassen där man ska dansa som en arg slampa=D. Fast det är inte så farligt som det låter, bara roligt!


Nej nu måste jag kila,


Puss puss på er! Sov gott<3


Måndag

Jag hade hoppats på att inställningen idag skulle va "ny dag nya tag", men jag hade en hämsk natt. Jag vaknade flera gånger och hade mardrömmar hela tiden. Känner mig mindre utvilad än när jag gick och la mig igår kväll.


Tänkte att jag kunde berätta om min situation här, på många sett ett I-landsproblem men anyway. Jag bor i ett rum hos en kvinna(som bor i vardagsrummet), hon heter Lynne och är en skådespelerska på 50+. Innan jag åkte till New York så hade jag pratat med henne i telefon och tyckte att hon var supergullig. Oj vad jag misstog mig!
Först när jag kom hit så var allt så bra, hon tyckte att det  var kul att min mamma och Oliver skulle komma på besök och hon gav mig massa nummer till hennes bekanta ifall jag behövde hjälp med något eller om nåt hände.
Sen så ändrades allt!

 Max ett besök i veckan, helst inget alls. 
 Inte använda ugnen, inte laga mat som osar.
 Mamma och Oliver får inte stanna längre än en långhelg.
 Om hon sover får jag inte ens gå in i köket för att dricka vatten, om hon har sovmorgon får jag inte laga frukost.

Det var bara några av de regler jag är tilldelad. Det betalar jag (genom farfar) en rejäl hyra för. Hur som helst, nog med depression för idag. Ska åka till skolan för card pick up, vi har ett 12 klass kort varje vecka som vi måste hämta innan halv 3 varje måndag. Innan det ska jag duscha.

puss

För bra för att va sant

Det är ju väldigt vanligt att folk säger "verkar det för bra för att vara sant så är det förmodligen inte sant". Just nu hatar ogillar jag dem väldigt mycket... samtidigt som jag vet att det är sant.

För någon dag sen så satt jag och kollade efter en ny lägenhet på craigslist, det är en sida där man kan annonsera om lite allt möjligt men inriktningen är mot just lägenheter och så. När jag klickade mig in på sidan så står det längst upp "$710, 1br apt in midtown" eller ja nåt sånt iaf. Jag klickar mig in och antar att det handlar om 710 dollar i veckan eftersom en sån lägenhet borde gå på minst 2000 dollar. Lägenheten låg på 5th(!) avenue, det är den mest kända gatan på Manhattan... Självklart tänkte jag att det var helt otroligt och slängde iväg ett mail på 2 röda. Det fanns 4 bilder på den sjukt snygga lägenheten och det pirrade i hela min mage, helt nyrenoverat. Jag mailade några gånger med en kvinna som verkade väldigt seriös och ville ha referenser efter referenser för att vara helt säker på att jag inte var pålitlig(ironiskt va). Hon sa att hon hade bestämt sig för mig och de skulle skicka nycklarna till lägenheten.

Haken var att jag skulle skicka 200 dollar för att få nycklar och papprena på lägenheten och allt sånt men det gjorde jag gärna. Sen så skickades nycklarna, men idag fick jag ett mail där det stod att de har stoppat leveransen och ville att jag skulle skriva på kontraktet samt betala alla månaders hyra på en gång. Dettan innan jag fick nycklarna. Jag och pappa kollade då upp de här människorna och det första som kom upp på google var SCAM! De har lurat massa människor med det här. Jag vill bara gråta!!!


Jag skulle haft min egen lägenhet på 5 avenue mitt i manhattan.. jag kan inte ens säga hur glad jag var. Jag har gått i flera dagar och tänkt vilken otrolig tur jag haft. Jag har planerat massa saker, folk som kanske ska komma på besök, filmkvällar, vad jag ska laga för kulinarisk mat(får inte laga så mycket mat där jag bor nu) m.m.
Men som sagt "det VAR för bra för att vara sant!"

Från början var det meningen att jag skulle komma hem i mitten av juni, men de sa i att man var tvungen att hyra lägenheten i minst 3 månader så jag förlängde mitt program på dansskolan till ett halvår. det vill säga till slutet på september. Det är jobbigt att jag måste vara ifrån min Oliver så länge men vissa chanser måste man ta här i livet. Hur många får chansen att studera dans i New York?! Plus att dessutom få en egen lägehet under tiden...
Nu har jag ju iof ingen lägenhet längre, iaf ingen på 5th avenue......Usch nu orkar jag inte skriva mer=(


Vet inte vad som händer nu men det visar sig i veckan,

puss puss

Braziliansk vaxning..

Okej, farfar, farmor, pappa med flera, jag uppskattar att ni läser min blogg:) Men just det här inlägget tror jag att ni klarar er utan. Alla andra som kanske är lite pryda kanske inte heller ska läsa det här inlägget. Det är inget hämskt eller så men jag lämnar inte många detaljer utanför.


Min kära Hannah har pratat väldigt gott om allt som har med braziliansk vaxning att göra. Hon säger att det inte alls gör så ont som man tror och man blir len i flera veckor, åtminstone ska det vara perfekt  i en vecka. Så jag blev ju givetvis nyfiken och bestämde mig för att prova. Jag bestämde mig också för att vaxa hela benen när jag ändå var i farten.

Först och främst, för er som inte vet vad en braziliansk vaxning innebär så skulle man kunna se det som en bikinivaxning deluxe(man vaxar bort allt helt enkelt). Man kan själv välja hur exakt "allt" man vill att de ska ta men säger man ingenting så försvinner ALLT! 


Jag var supernervös så Hannah gick för att prova ett ställe i närheten av henne lite tidigare idag. Hon blev jättenöjd och drog med mig dit någon timme senare. Jag var inte så imponerad, det var en liten salong med ett pytte rum längst bak där de la mig på en bädd. De pratade inte mycket engelska och var inte brazilianska för fem öre heller. Jag och Hannah prioriterade budgeten lite väl mycket tror jag. De började vaxa smalbenen och jag var så spänd att jag nästan glömde att andas. Till min stora lättnade så gjorde det inte så ont alls. Allt gick så snabbt och till och med insidan av låren kändes knappt.

MEN jag hade ju glömt bort den brazilianska delen. Hannah hade varnat mig för hur pinsamt det är att dra av sig trosorna framför kvinnan som ska vaxa... jag kan säga att jag tänkte inte ens på den delen. Speciellt inte efter att hon drog första rämsan av bikinilinjen! Jag trodde jag skulle svimma. Ooups hör jag henne säga och så börjar hon dutta med några bomulls tussar. Jag ville inte titta ner så jag frågade lite försiktigt vad som hände, " oh just little blood" säger hon då på en knackig engelska.

En tio minuter senare så vankar jag ut i ENDAST mjukisbyxor till Hannah som står och väntar. Det första hon sa var, " Det var väl inte så farligt"... Jag svarade inte förrän vi kom upp i lägenheten. Till råga på smärtan så upptäckte jag att jag fortfarande har hår på delar av benen och mellan.... hrmm... ja. Det syns knappt på vissa ställen att en vaxning faktiskt ägt rum. Dock så är jag extremt medveten om att jag har vaxat, det känns(!) ju tryggt.

Vad vill jag säga med detta?
Kommer jag att vaxa igen? Definitivt!
Kommer jag att gå till en billig litet kryp-in salong igen? NEJ!
Nästa gång så kan jag men lätthet lägga en 20+ dollar mer på någon som är proffesionell och med lite service.Det var inte dyrt att vaxa, endast 60 dollar (dvs runt 350 kr) för både ben & brazil. Nu menar jag inte att jag ska leta efter Paris Hiltons salong men i alla fall kanske ett ställe med en reception och en fullständig prislista.

Tanken var egentligen att jag skulle gått ut ikväll men när jag väl lämnade Hannahs lägenhet så var det för att hon skulle möta några tjejor utanför Hudson Bar. Hon kände sig skit snygg i sin vaxning. Själv köpte jag ett paket chocolate chip cookies och åkte hem. Nu sitter jag här vid datorn och ska sätta på ett avsnitt av VÄNNER som jag kan somna till. Älskar VÄNNER!


God morgon och hoppas ni har en underbar söndar=D

puss puss

Utång a la Sex and the city

Igår (fredag) så överraskade Hannah mig med en liten utgång. Jag har velat gå ut och dansa ett bra tag men jag kommer ju inte in på så många ställen eftersom det oftast är 21 års gräns.
Vissa nöjer sig med att sitta hemma och pimpla sprit och lyssna på bra musik med vänner, men icke! Jag går endast ut för att dansa, en eventuell smarrig drink kan slinka ner men inte nödvändigtvis. Huvudsaken är att jag får "Shake my things" rent ut sagt.


Först så åkte vi till en liten restaurang/bar som hette Brazil Grill, den ligger på 48 gatan och 8 avenyn (för er som vet var det är). Där mötte vi upp Liz och Julia  från skolan, de är några år äldre och kommer in på fler ställen än mig och Hannah så vi var tvugna att planera lite inför kvällen. Egentligen så får varken jag eller Hannah köpa alkohol men eftersom ägaren av Brazil Grill sa "ta väl hand min vackra  FLICKVÄN och hennes sällskap" till servitören så var det grönt;). Jag sa inget eftersom han var 50 plus och försvan direkt efter.

En apgod Cosmopolitan senare så var vi på väg mot Hudson Bar, en liten och stilren bar en bit ifrån Columbus  Circle, 59 gatan och 8 avenyen eller nåt, minnet sviker. För de som är Sex and the city fans så besöker Carrie och tjejerna detta stället vid mer än ett tillfälle=) Coolt värre! Det var en chansning då de brukar föredra besökare som mer än väl har åldern inne, lite status när vaken vid insläppet lät oss gå in utan att visa legg när han hörde att vi var internationella. Töntigt kan en del säga men jag tyckte det var kul. En till sak som jag gillar är att det var gratis att gå in, i Sverige kostar både ingång och garderob. Betalar jag så stannar jag tills det stänger men nu var det helt ok att gå när fötterna började värka. Jag tror vi gick straxt efter ett eller så. Sen slängde vi oss is en taxi, köpte mc´donalds på vägen och väl hemma hos Hannah såg vi på en gammal film från Australien. Stackarn har hemlängtan, men vem har inte det!

                                                     image7
                                                     www.hudsonhotel.com/hudson_hotel_hudson_bar.asp
           



Tidigare på dan så hade jag en danslektion med vouge dans och wacking. SÅÅÅ roligt! Ojoj och jag fick massa beröm. En bra dag helt enkelt. Super bra minsann.


Idag så vaknade vi vid 10.... och sedan klockan 2(!) haha... Mitt internet funkade inte hos Hannah så jag gjorde mig iordning och åkte hem en sväng för att sedan åka tillbaka och stanna där till halv 12. Vi fixade internet och satt vid våra laptopar och kollade på tv. Mysigt värre.

Ligger i sängen och ska sova. Lynne har kommit hem från LA nu och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det... men jag vänjer mig nog. Letar efter ett nytt ställe men hittar jag inget bättre så bor jag kvar. Hon åker ju om 3 veckor igen och jag måste bo här maj ut. Vi får se hur det blir=)


Imorn så har jag en balett lektion och en hiphop, sen ska vi gå och kolla på Rent! Hur roligt ska inte det bli=) Bara 35 dollar kostade det. Va mycket roligare det är att hitta på saker än att bara sitta hemma och uggla hela tiiden.

Sov gott... nej god morgon blir det ju för er!


Puss och kram

Taktkänsla... eller.. va?



Vad man än gör och vad man än är bra på så har man skit fantastiska dagar och dagar då man... ja dagar då man inte är skitfantastisk helt enkelt! Sen har vi de dagar då lika gärna kunde legat kvar i sängen. Nu får ni gissa vilken jag hade idag=D



Har ni gissat nu.... jag önskar att jag legat kvar i sängen helt enkelt.
Först skulle jag komma iväg tidigt..... ja om klockan kvart i 2 är tidigt så. Kommer iaf till skolan en bra stund innan min klass och jag skulle äntligen få testa en ny lärare, Rhapsody som tydligen ska vara jättekul. Tyvärr hade hon en substitut lärare för dagen och det var nog mitt livs värsta lektion. De takter hon andvände i musiken tror jag inte någon i hela klassen hörde och vi såg nog rätt kul ut. Men eftersom jag dessutom var väldigt trött så ville jag bara gråta! Jag har inte kännt så sen sista produktionen i gymnasiet då jag var sjuk och inte kunde hänga med alls i en ny dans. En och en halv timme i tårar.... tillbaka hållna tårar.


Lunchade med Hanna från Australien (som jag umgås med typ varje dag), kom ihåg henne! Efter det gick hon hem och jag skulle ta en till klass. Det var just för att jag var så trött jag valde att ta hiphop med Bev. Jag har tagit henne flera gånger och gillar henne riktigt mycket. Hennes koreografier är relativt enkla och man kan verkligen släppa loss. Synd bara att jag glömde bort tempot, från sekunden hon kommer in så är det full fart och det hela dras självklart igång med ett skoningslöst situps program!!! Ajjjjjjjjjj
Det ända bra var att det var mycket skaka rumpa i dansen och hon gav mig rejäla komplimanger, jag kan tydligen skaka min rumpa like a black girl;)


Jag vill tacka Elina från skolan (hon är från Sverige och går programmet som började i februari) för att hon övertalade mig att en Ben & Jerry glass (världens godaste glass som kommer i en biljon smaker) vid behov inte är så farligt. Jag är inte övertygad om att hon har rätt men Dear Lord vad jag tänker lita på henne! Hon påstår att hon äter mellan ett och fyra paket i veckan, varje paket innehåller ungefär en halv liter. Så jag borde ju lätt komma undan med ett paket I veckan.. eller hur?! 
För at fira detta faktum så stannade jag vid affären på väg hem, lyrisk över att få köpa min favvo smak, Half Baked. Den innehåller choklad & vaniljglass med brownie bitar och klumpar av chocolate chip cookie dough, jag har bara en sak att säga AMAZING!! Som jag sa förut så borde jag ha stannat i sängen idag. Tror ni inte att den ÄNDA smaken som fattas i hyllan är just HALF BAKED....


Nu ska jag snart sova, morgondagen har höga förväntiningar på sig! Saknar er där hemma... fortfarande;)

puss puss
 

RSS 2.0