New York here I come

Nu är det mindre än 9 timmar tills mitt plan lyfter.... det pirrar som sjutton och jag är supernervös men det ska bli så himla kul!!!

Kan inte förstå att det äntligen är dags, jag vet inte hur jag ska förklara hur pass overkligt det känns. Mitt NEW YORK<3


Nej nu är jag så nervös så jag kan inte skriva mer.... nästa gång jag skriver är det på Nathalies dator och då får jag massa pussar också=)


Borta match!!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker till NY igen.. jag har till min stora besvikelse upptäckt att jag ser NY som mitt andra hem. Det är en del av mig, jag vet inte om det känns riktigt bra... framförallt så vet är det väldigt konstigt att det blev så. Som jag har svurit över den staden, kanske är det just därför den ligger så nära hjärtat nu. För att jag lärde mig acceptera och komma över alla dåliga sidor och ändå kunde trivas.


Jobbigt att ha två hem, att aldrig känna sig riktigt hel. Det var inte meningen att det skulle låta så dramatiskt, vad är det man säger "inget ont som inte har nåt gott med sig". Tänk på de stackars människor som inte har någonstans att kalla hem, nej jag är väldigt lycklig i min olycka så jag säga=).


För att prata om något helt annat så va jag och Maria på designtorget när hon va och hälsade på, då hittade vi massa roliga saker bland annat de här:



Det är en duk som man ska rama in.. hur kommer man ens på nåt sånt?! haha



Visst är det lägligt att det ser ut som jag inte sovit på 5 dygn=) Tänkte ta med mig
det här paketet till usa.. men jag vet inte va kondomen ska va bra för 

=)

Just det, idag är det bara 15 dagar kvar!!!

påsk i töreboda

Egentligen skulle jag bara vara hemma i Töreboda tisdag-torsdag men nu blev det en hel vecka=).



Vi har haft jättemysigt och strålande sol hela påskhelgen. I lördags hade vi en släktmiddag med(håll i er nu) PÅSKTEMA!!! Vilken chock eller hur.. Hur som helst började det med påskäggsjakt och denna gången fick alla "barn" vara med d.v.s. även jag och Benjamin som är 20 och Alexandra som är 17. Vi fick varsitt papper där det stog att bokstäver var utplacerade runt alla våra 3 hus och att de bildade en webadress där ledtrådarna fanns för att hitta äggen.

    

Efteråt var det dags för middag.. men eftersom alla satt och smakade på innehållet i sina påskägg tog det ett tag att få igång det hela. Det är så mysigt att sitta hela släkten runt ett enda stort bord helt pretantionslöst och bara umgås. Vi bor ju hus i hus allihopa så vi slipper den här pressen att göra allt så trevligt och kan bara vara oss själva. När vi var klara med middagen tog vi en timmes paus och fortsatte in i grannhuset för efterrätt... alla utom jag för jag hade somnat inne i mammas säng=)


Det känns lite jobbigt att mamma ska flytta.. det var jättekul först men sen kom jag på att jag aldrig bott på ett och samma ställe lika länge som i Töreboda. Vi har flyttat runt i hela mitt liv och jag har alltid trivts med det, men nu insåg jag att vi bott här i 7 år ganska exakt. 1 april 2002 åkte vi ner med flyttbilen från Kramfors där vi bott i 4 år vilket är det näst längsta jag bott på ett och samma ställe. Jag kommer verkligen sakna vårt hus, speciellt den underbara altanen... och gemenskapen med morbröderna och deras familjer. Men lite tragiskt hade det känts om mamma bott kvar i Töreboda om 15 år och vi blivit klassade som törebodabor på riktigt... NÄ får vi det bättre nu.... i Näshulta=D=D=D=D=D hahahahahh. Det är så det heter dit mamma o familj ska flytta.

Hoppas ni haft en underbar påsk allihopa, kramar och kärlek
/Andréa


LYCKA

Nu är det äntligen bestämt, jag har bokat min resa till New York och åker redan om 18 dagar=D




Jag kan inte förstå att jag verkligen ska åka.. 2 hela veckor är jag borta och jag ska njuta sönder varenda minut! Det är så mycket jag ska göra när jag kommer dit, ta jamie, murakami och silantyev klasser.. och äta sushi såklart:). Sen ska jag klamra mig fast vid ett träd i central park och aldrig släppa taget. De kanske inte var en så bra ide, jag vill nog kramas med Nathalie istället. Vi har ju inte träffats på 4 månader.. nästan 120 dagar! Det låter som en hel evighet men nu är det bara 18 dagar mellan mig och min älskling=)


     
Vi som fyller 6 månader då också!


New York är så speciellt.. jag skulle inte klara av att bo där permanent men jag skulle inte klara mig utan det heller!
En sak som jag tycker är lite kul är att vilka jag saknar mest från NY, vissa av dem trodde jag inte alls att jag skulle sakna. Mest saknar jag mopsen hahaha... lilla Olli<3 Snart så får jag kamas med alla som är kvar där, er andra får jag väl sakna vidare..

Kul hade vi!!!

Igår åkte jag och Mia till karlaplan för att shoppa lite åt henne på fältöversten.. stackarn var lite besviken på det dåliga utbudet här i stockholm och jag måste säga att jag håller med henne. I vanliga fall brukar man få panik av allt man vill köpa och behöva överväga jättenoga vilka plagg som ska få följa med hem men nu var det totaltorka på snyggt. Ja i vår prisklass kanske jag ska tillägga=) Men bikbok på fältöversten har aldrig svikit mig så jag tog med henne dit och mycket riktigt så hittade vi både det ena och det andra... det bästa vara att det var 75% rabatt=)


lite halvnöjd med dagens kap=)

Här satt vi och väntade på t-banan till kungliga tennishallen där vi skulle möta far och farfar som krigade i squash. Det blev en trevlig fika med farfar eftersom pappa skulle hem och vila innan han jobbade natt.

    


Sen bar det av hemmåt för återhämtning och klädbyte innan vi drog vidare till en tapas restaurang/bar i gamla stan. Jättemysigt ställe med bra musk och utsikt över vattnet och den där kända hissen(jag vill säga katarina hissen... men jag är inte säker). Maten var god och även om pappa kritiserade mitt val av vin(han tyckte inte att vitt passade till tapas) så var det första gången jag beställde in ett vin till maten på en restaurang och det kändes väldigt bra. Himla trevligt faktiskt...





Vi hann också vandra runt lite bland husen i gamla stan innan vi åt och det är ju så fint där. Sen skulle vi till mariatorget där pappa jobbar på rival och då bestämde vi oss för att ta en promenad dit istället för t-banan och det borde man göra oftare. Tänk så vackert Stockholm kan vara!


                                




Väl på rival satte pappa oss i baren där vi fick varsinn jordgubbs drink=) smaskens! Sen pratade vi på och efter ett tag blev det väldigt, väldigt trevligt.. så då blev det dags att ta sig hemmåt igen. Detta beslut grundades mycket på att baren stängde 11=).




Vi gick ner och sa hej och god natt till papsen men han hade andra planer. Han undrade om inte jag kunde gå hem, hämta hans dator, gå tillbaka till honom och sen gå hem igen... jag är bara världens snällaste dotter! Självklart gjode jag som han bad och glada var vi för det. Vädret var ljumt och det var nästan inga ute... det var urmysigt att varndra omkring på söder mitt i natten. Det resulterade också i ett antal roliga foton!


              


Kvällen avslutades med de två männen i våra liv, Ben & Jerry. Smaken var min favourit sen NY, half baked(choklad/vanilj glass med brownie och kakdegsklumpar med chokladbitar). Slutet gott så att säga.. tyvärr var Mia tvungen att åka hem på måndagen men vi ses snart igen!!!!



Crazy bah...

I torsdags kom min Mia på besök till den stora staden där jag bor=). Hon är min äldsta vän.... asså inte äldsta som i gammal utan jag har kännt henne längst av alla mina vänner. Vi har så många minnen tillsamman och nästan alla är roliga.. iaf såhär i efterhand!



Visst är vi söta!


Hon kom klockan halv 12 i på torsdagen och vi spillde ingen tid. Först lämnade vi väskorna hos hemma hos mig och tog nåt att äta, sen tog vi en promenix med mormors vovve Knut i solen.



        
Det var mycket skönare än vad det ser ut faktiskt;)

Vi hann också med att sola på söder med kusin och hans jättetrevliga kompis, äta plankstek med pappa och dessutom gå på bio. Jag tycker vi var väldigt ambitiösa...

        


Det har varit så varmt och skönt de senaste dagarna och det ända jag kan tänka på är va mysigt det kommer bli i sommar. Speciellt nu när jag och kusin bor här båda två, vi kommer ha så sjukt roligt! Både i torsdags och idag så åkte vi in till medborgarplatsen och satte oss på en uteservering i solen och bara njöt. Snart kan vi gå ner i parken och sola i gräset också, oj vad jag längtar=)


       


På fredagen var det shopping som gällde... eller snarare en massa motion till ingen nytta. Stackars Maria hade väntat sig att komma hem med 1000 kassar med allt möjligt roligt och 5000 minus på kontot. Hon fick nöja sig med ett par solglasögon, 3 linnen, ridvantar, örhängen och leggins. Men vi hade roligt iaf och hann till och med klämma in en lunchpaus i kungsträdgården med sol och allt.


Hur sjukt coola är inte de här brillerna då!

  

Hur söt var inte den här tröjan då, jag va så nära på att köpa den.. det stämmer ju! Right baby;-)


På kvällen blev det utgång till Kolingsborg vid slussen. Då började vi fördrinka hemma hos mormor och mig tillsammans med kusin och hans kompis. Det var riktigt trevligt och när det snurrade sådär lagom bar det av till söder för att först dumpa av väskor hos pappa eftersom vi skulle sova där. Och sen blev det lite mer förfestande innan vi drog oss iväg. Jag kan lova att vi hade roligt, speciellt innan=) Själva utgången var också rolig men det var några som blev lite besvikna när de insåg att de flesta på klubben liksom jag går åt andra hållet och därmed blev det inget skedande för de intresserade parterna... Men som sagt kul hade vi!!!

                      


Japp det finns fler bilder men de kommer inte med här... vissa cencur regler har jag faktiskt! Själv tycker jag att det är en självklarhet och en RÄTTIGHET att få sova hur länge man vill dan efter men Maria saknar nån gen eller nåt för hon vaknade alldeless för tidigt och när klockan slog 11 var hon så uttråkad så då skulle hon väcka mig.. haha jag hon trodde det iaf. Jag gick inte upp förrän en och en halv timme senare. Stackars Mia! Sen gick vi och köpte ridvantar åt henne innan vi brunchade på sandys med väldigt fräsha och goda sallader.


Pigg och gla kexchoklad.. märk väl att jag valde ett äpple istället för chips som snack!


Vi hann också med några timmar i solen även idag samma plats som förra gången, med samma sällskap=) Sen har vi bara tagit det lugnt och lagade mat. Stuvade makaroner med falukorv och svamp, paprika och sockerärter. Jättegott!


Ser det inte trevligt ut med lite färg i maten.. vill du smaka baby?!=P

Nu ska vi nana kudde så vi orkar med morgondagens randoma aktiviteter.. det är ju Mia åker ju måndag morgon=(=(=(
puss och god natt

update

Okej nu var det ages sen den sista uppdateringen så jag tar och sammanfattar senaste veckorna=)


Jag håller mig mest i Stockholm hos mormor nu, vi har väldigt kul och spöar varandra i kort och yatzy mest hela dagarna!

    
Gladast är nog mormors sötnosiga vovve Knut, han har fått en lagom stor västa att bo i och en lektant...



I lördags var det högskoleprov. Pappa och jag pluggade på hela veckan lång för att skriva bra men jag fick mest ont i huvudet. Alla mina mattelärare har sagt att jag är en naturbegåvning i matte... well, I proved them wrong! Haha


Provdagen höll på 8:20-16:15 så jag var duktig och tog med mig matlåda!



Såhär intelligent kännde jag mig... synd att alla mina hjärnceller va på semester i bahamas lagom till provet!


Det var 5 delprov a´ 50 minuter under dagen och som om det inte var nog stressigt så har mitt pass kommit bort så jag hade bara en kopia utskriven av polisen med mig. Tyvärr räcker inte det som indentifiering på högskoleprovet utan då var någon tvungen att komma och verifiera att jag faktiskt var den jag utgav mig för att vara. Aja inga problem jag ringer pappa.. nej det måste vara någon som inte skriver provet. Strålande!!! Tur hade väl jag att min kära Kusin Benjamin var i stan så han kom tillslut och fixade allt. Dagens ros tilldelas härmed BENJAMIN=)

Jag tvivlade ett tag men jag överlevde dagen trots allt.

Äntligen hemma hos papsen på sköna söder


I söndags belv jag bjuden på en mycket trevlig middag hos farfar och Ninni. Så fort de får tillfälle bjuder de till söndagsmiddag och då brukar det vara blandad kompott av gäster, men det är alltid jättetrevligt och maten är nästan lite för god! Det är ingen varmkorv här inte, förrätt, varmrätt och efterrätt... det ska jag definitivt ta efter! Tänk så mycket trevligare det är att äta när man gör det på riktigt och har folk runt omkring sig=)


I måndags åkte jag til göteborg i ett ärende för att sen åka hem till töreboda på kvällen. Min söta lillebror kollade upp tågen och sa till mig att 20 över 6 går det ett tåg hem,,,, nu har jag lärt honom skillnaden mellan 02 och 20=)

Största anledningen till att jag åkte hem var att jag skulle skaffa nytt pass hos polisen i Mariestad i tisdags. Det sägs att ingen blir bra på passfoto men bilden i mitt förra pass var verkligen jättebra. På den nya bilden ser jag ut som en nervös pojke med peruk... det kommer jag säkert in i usa på=)

   
På bussen till m-stad och frasse lasse som njuter av vårsolen... vilket underbart ord.. VÅRSOL!

Massa vårkramar till alla!!!

RSS 2.0