Green light

Eftersom jag var tvungen att ta en buss tio i sex för att komma i tid till teoriprovet i Falun och frös häcken av mig när jag väntade på bussen och även senare när jag skulle hitta till provlokalen så kändes det extra skönt när jag fick syn på den gröna markeringen följt av godkänt 57 av 65 möjliga=)!!!


Sitter på tåget till mosteroster m. familj... MYS MYS

Ha en förträfflig fredag nu allihopa=D


Hon matar ihjääääl mig!!!

Har haft en riktigt bra dag idag=)

Körlektionen gick sååå bra så, kom som vanligt upp massa nya knepiga situationer som jag inte ens tänkt på tidigare. Sen fick jag reda på att mina 2 lärare hade suttit och diskuterat att jag hade väldigt stora chanser att få mitt körkort, de var speciellt imponerade över hur målmedveten jag var. Blev lite glad då =D=D

Sen har jag gjort 4 förberedande teoriprov idag och alla blev godkända med många poäng till godo, tur det för mitt prov är ju på fredag...

Här hemma har Maj-Britt fått för sig att jag äter för lite så hon trycker i mig allt hon får tag i... och om jag försöker säga nej ser hon sådär lite sårad ut och säger att jag visst måste äta > tokjänta hahaha! Hon är för goo.. Till middag hade hon gjort omelett och kantarellstuvning på grädde, MYCKET grädde! Dessutom tvingade hon på mig den sista biten fast jag var proppmätt. Så när vi är klara och jag tackar så mycket för maten så ser hon glad ut och säger "Jag har köpt varsin semla till oss också".....

Där sa jag faktiskt stopp, nån måtta får det vara!!! jag hade inte fått i mig locket en gång! Däremot så väntade jag nån timme sen tränade jag ett ordentligt pass och tog en skön dusch efteråt och nu sitter jag här med min semla, hon har ju gått och lagt sig så nu gör det inget om jag slänger sista biten=)


MUMS... =)

Nervöööös

Idag är jag lite nervös i magen!! Har varit nere nu på morronen och pluggat teori och nu ska jag ha dubbel lektion efter lunch and I´m nervous!!!



Börjar kännas nu att jag faktiskt ska köra upp snart, en vecka kvar.. hoppas det går bra idag så jag får lite mer självförtroende=)

intensivkurs day 2

The big day of terror :-0!!!


Idag hade jag dubbel körlektion vid kvart i ett och idag hade det töat så tyvärr kunde jag inte ta massa roliga snökaos bilder som jag lovade men på plussidan är att man börjar kunna urskilja trottoarer=D YAY!! Det har nämligen varit så mycket snö att det inte gick att se vart trottoaren börjar/slutar(det gick faktiskt inte att se om det fanns någon över huvud taget).



Igår hade jag först en "uppkörning" för att se vart jag låg kunskapsmässigt. Det gick... sådär, men vi hade väldigt roligt! Jag fick köra en saab och de är lite annan motor än i Mamma och Mickes 10 år gamla audi som jag är van vid... faaaan va jag växlade!!! Samtidigt som jag småpratade med bilen -jaha nej du ville visst inte ha 4ans växel, då får du en lägre... jaha det kändes bättre?! så bra då =) eller när den spann iväg bara jag tittade på gaspedalen - nej men lilla bilen det där va väl onödigt men ok vi tar det så försiktigt så försiktigt.. osv. Sen pratade jag lite med mig själv också, vi funderade t.ex. på va olika skyltar betyde inne i centrum, resonerade lite om vart man fick eller inte fick åka(med vi menar jag me and myself såklart).
Sen på eftermiddagen så fick jag åka nej köra med en annan lärare och det gick skitbra. Fick prova på massa roliga och läskiga situationer som kan uppstå när det är överjävligt med snö så det var toppen. Sen pluggade jag teori innan jag gick hem och tränade i ett par timmar... BEACH 2011!!!!




...eller INTE, Maj- Britt som jag bor hos är helt fenomenal på att bjuda mig på massa bakverk och glass strutar. Måste ju göra av med lite=) 


.....

 

 

..... ANYWAY!!

Idag har jag haft två körlektioner och det är här TERRORN kommer in, min lärare(samma som jag hade utbildningskontrollen med) upplyste mig om att hon skulle köra just terror med mig idag. Jag sa att det blir jättebra du som är så snäll...... OH MY GOOOD!! Vi snurrade runt på olika gator och hela tiden sitter hon som en överte brevid och frågar bekräftande hur många övergångställen det är om det är någon vid övergångställena eller kanske nån mötande bil. Vilken hastighet och regel gäller.. va står det på skyltarna, har du god sikt åt alla hållen, är bilen bakom lugn eller stressar han, hur många bilar är det bakom, vill nån köra om... och så fort jag bromsade skrek hon BROMSA INTE, släpp bara gasen, dessutom slog hon mig på handen varje gång jag ville växla.. jag har en stark vilja att växla ner när jag ska sakta ner men det får man inte förrän man har nått den hastighet jag vill komma ner till tydligen.. fett irriterande!


 
Sen blev det teori vid skolans datorer resten av dan=)


När jag äntligen var klar idag så tog jag en tur på gatan som finns här i mora.. ja för det finns nämligen EN shoppinggata XD. Praktiskt tycker jag! Där hittade jag i alla fall den perfekta kalendern till lilla mig


Nu har jag redan en kalender så det var ju synd att nån hade gått och specialtillverkat den här till mig då...


MORA

Den här bloggen skapades ju för att uppdatera vänner och familj när jag befinner mig långt borta, och för att jag ska ha nåt att se tillbaka på... Nu är jag i Mora på körkortskurs och det är rätt långt bort.. och det vill jag minnas=) So here we go!!

Dagen började med att jag tog det luuuungt och började plocka ihop lite grejor som skulle med på resan(som vanligt hade jag inte packat en pinal i förväg). Åt blodpudding och lingonsylt till frulle???!! Nathalie wtf!! Softade lite framför några vänneravsnitt med Nathalie.... varför ha bråttom när tåget inte går förrän kvart i 2. lugna puckar... om jag hade packat klart?? Nej självklart inte =D

Med timman kvar till tågets avgång känns det som att man kanske ska ta och packa i alla fall, man vill ju inte vara ute i sista minuten om ni förstår va jag menar ;) Sen bar det av och jag kände mig grymt nöjd med hur bra jag fick till packningen. Hoppade på tåget med hela 3 minuter till godo, ångrade lite att jag inte gick och köpte en tidning och lite mat nu när jag haft så god tid på mig. Huvudsaken var att jag kom med tåget och jag hade inte ens behövt titta på min fusklapp över viktigaste sakerna att ta med mig =)... 20 minuter in på tågresan så slår det mig att pengen jag fick av pappa ligger kvar hemma, men jag vet inte vart.. hmmm... aja jag ringer hem så får nån leta upp den. Den stod bland de 3 viktigaste sakerna men hallå, alla kan väl glömma nåt ibland hehe. NO BIGGIE!!
Efter en timme( resan är 4 timmar) sitter jag och funderar på det där med tjänstevikt och maxvikt.. äsch kan ju bara kolla upp det i boken jue... jaha.. jag hade visst tagit med mig A.I.Flexibility boken istället för körkortsboken.. ok.. kanske inte var så lyckat =/... men fan va bra jag packade!!! =D

Några timmar senare, framme i Mora hos en astuff supertant som jag får bo hos via trafikskolan. Väldans mysigt och mycket snö.. när jag säger mycket snö menar jag inte vanliga "mycket snö" mängden jag menar det är så mycket att det inte längre finns nånstans att göra av snön, tottoarer-> nej... sen är det 3-6 meter höga berg av snö lite överrallt, lite charmigt tycker jag allt! Och tänk på spänningsfaktorn sen, när man kommer till en korsnng är det lite som en överraskning.. är det nån där eller är det ingen där??=) Sen har jag tittat på bingolott och mitt nya favvo program MINUTEN sen blev det tajm for sleeping. Men jag är så nervös och pirrig inför morrondagen så att jag har flexibilitetat lite och planerat mat, aktiviteter, klädsen och träning för alla nio dagarna=)

   
eeeegooo





    mitt kära flex rep var nummer 4 på viktighetslistan
         hur mycket hoppar era intressesmurfar nu??

RSS 2.0